2021 Final UTV World Championship Schedule of Events

* Updated October 5th, 2021 * Sunrise = 6:36 AM // Sunset = 6:14 PM

FRIDAY, OCT 8th – SUNDAY, OCT 10th

6:00 AM – 6:00 PM

Course Marking

Standard Wash OHV Area

6:00 AM – 6:00 PM

Start/Finish Move-In & Build

Standard Wash OHV Area

MONDAY, OCT 11th – TUESDAY, OCT 12th

6:00 AM – 6:00 PM

Start/Finish Move-In & Build

Standard Wash OHV Area

6:00 AM – 6:00 PM

Open Pre-Running

Standard Wash OHV Area

 

*No check in required. Racers & UTV’s only. Clockwise only. 35mph MAX speed.

8:00 AM – 6:00 PM  Racer/Team Camping Opens Sara Park & Start/Finish Line

WEDNESDAY, OCT 13th – NO PRE-RUNNING

6:00 AM – 6:00 PM

Start/Finish Line Vendor Move In

Standard Wash OHV Area

8:00 AM – 6:00 PM

Racer/Team Camping Move In

Standard Wash OHV Area

THURSDAY, OCT 14th – NO PRE-RUNNING

7:00 AM

Staging for Pro N/A & Pro Unlimited

Standard Wash OHV Area

7:45 AM

Sight Lap for Pro N/A & Pro Unlimited

Standard Wash OHV Area

8:00 AM

Qualifying for Pro N/A & Pro Unlimited

Standard Wash OHV Area

8:15 AM

Staging for Pro Turbo

Standard Wash OHV Area

9:15 AM

Sight lap for Pro Turbo

Standard Wash OHV Area

9:30 AM

Qualifying for Pro Turbo

Standard Wash OHV Area

8:00 AM – 5:00 PM

AZ West UTV Festival

Downtown McCulloch Blvd

8:00 AM – 5:00 PM

Tech Inspection ALL CLASSES

Downtown McCulloch Blvd

9:00 AM – 12:00 PM

Media Registration

Downtown McCulloch Blvd

1:00 PM – 2:30 PM

Youth Open Track

Standard Wash OHV Area

5:00 PM

Volunteers Meeting

TBA

6:00 PM

Media Safety Meeting (Mandatory)

Online

7:00 PM

Driver’s Meeting (Mandatory)

Online

 

FRIDAY, OCT 15th – NO PRE-RUNNING

Short Course Turbo, 1000, 900, 700/800 (3 Hour Time Limit)

6:00 AM

STAGING

Staging Area

7:00 AM

START – SC Turbo, 1000, 900 & 700/800

Short Course Race Course

9:00 AM

Start/Finish CLOSE

10:00 AM

FINISH

Finish

Youth 170 Production (25 minutes)

9:15 AM

STAGING

Staging Area

10:00 AM

START – Youth 170 Production Race

Youth 170/250 Course

10:25 AM

FINISH, Grand Prix Finish

Finish

Youth 170 Open (25 minutes)

9:55 AM

STAGING

Staging Area

10:40 AM

START – Youth 170 Production Race

Youth 170/250 Course

11:05 AM

FINISH, Grand Prix Finish

Finish

Youth 250 (25 minutes)

10:30 AM

STAGING

Staging Area

11:15 AM

START – Youth 250 Race

Youth 170/250 Course

11:40 AM

FINISH, Grand Prix Finish

Finish

Youth 570 (4 laps)

11:05 AM

STAGING

Staging Area

11:50 AM

START – Youth 570 Race

Youth 1000/570 Course

12:35 PM

FINISH, Grand Prix Finish

Finish

Youth 1000 (4 laps)

12:00 PM

STAGING

Staging Area

12:45 PM

START – Youth 1000 Race

Youth 1000/570 Course

1:30 PM

FINISH, Grand Prix Finish

Finish

UTV Rally, Sportsman, Pro RS1 (5 Hour Time Limit)

1:00 PM

STAGING

Staging Area

2:00 PM

START – Desert Rally, Sportsman, RS1

Desert Race Course

6:00 PM

Start/Finish CLOSE

7:00 PM

FINISH

Finish

SATURDAY, OCT 16th – NO PRE-RUNNING

Desert N/A, Unlimited Race (6 Hour Time Limit)

6:30 AM

Area

STAGING

Staging

7:30 AM

START – Desert N/A, Unlimited Race

Desert Race Course

12:30 PM

Start/Finish CLOSE

1:30 PM

FINISH

Finish

Desert Turbo Race (6 Hour Time Limit)

11:30 AM

STAGING

Staging Area

2:00 PM

START – Desert Turbo Race

Desert Race Course

7:00 PM

Start/Finish CLOSE

8:00 PM

FINISH

Finish

SUNDAY, OCT 17th

8:30 AM Awards Ceremony Online

*Trophies will be shipped in the mail.

UTV World Championship FestivalUTV World Championship Festival